Галети з ревенем і полуницею

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • 90 г вершкового масла
  • 165 г борошна
  • 1 ст. л. цукру
  • дрібка солі
  • 3-5 ст. л. крижаної води

Для начинки:

  • 200 г полуниці
  • 300 г стебел ревеню
  • 70 г цукру
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • щіпка ваніліну
  • сік половини лимона

Крім того:

  • 1 ст. л. молока для змащування країв
  • 1 ст. л. коричневого цукру
  • 1 ст. л. вершкового масла

Спосіб приготування:

Просіяне борошно, цукор, сіль і холодне вершкове масло поміщаємо в чашу блендера. Подрібнюємо в крихту.

Поступово додаємо крижану воду.

У нас повинна вийти густа розсипчаста суміш, яка добре ліпиться (зазвичай вистачає 4 ст. л. води, щоб добитися такої консистенції). Збираємо тісто в кулю, обертаємо його харчовою плівкою і кладемо в холодильник мінімум на пів години.

Нарізаємо ревінь і полуницю невеликими шматочками.

Кладемо у велику миску, додаємо цукор, крохмаль, ванілін і лимонний сік, добре перемішуємо і даємо постояти 10-15 хв.

Дістаємо тісто, ділимо на три рівні частини і розкачуємо качалкою на присипаній борошном поверхні.

Тісто перекладаємо на деко, застелене пергаментом. Залишаємо пусті краї (3-4 см), розподіляємо начинку.

Загортаємо краї галети, змащуємо їх молоком. Посипаємо всі галети коричневим цукром, на начинку розкладаємо невеликі шматочки вершкового масла. Відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку на 35-45 хв.

Дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і подаємо до столу.

Галети з ревенем і полуницею

Смачного 😉

0 коментарів до “Галети з ревенем і полуницеюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *