Нам знадобиться:
- 2 великих курячих яйця
- 1/2 лимона
- 100 г вершкового масла
- 2 г червоного меленого перцю
- цукор, сіль за смаком
Спосіб приготування:
Відокремити жовтки від білків
Змішуємо жовтки вінчиком, потім додаємо до них сік, вичавлений з половинки лимона.
У невеликій каструлі розтоплюємо вершкове масло. У суміш з жовтків і лимонного соку додаємо сіль і цукор за смаком, розтираємо її віночком і ставимо на водяну баню.
Розтоплене масло знімаємо з вогню, відставляємо в сторону для охолодження. На цьому етапі соус залишати без уваги не можна! Постійно помішуючи, доводимо його до загустіння на водяній бані. Зупиняємо процес, коли температура жовтків досягне приблизно 85 градусів. Вливаємо тонкою цівкою масло, постійно перемішуючи соус.
Для того щоб соус тримав форму, додаємо в нього добре збиті білки і дрібку червоного гострого перцю. Знову перемішуємо інгредієнти до однорідності.
Знову ставимо на водяну баню. Стежимо за тим, щоб дно миски не доторкалось киплячої води. Суміш знову потрібно постійно помішувати і зняти соус з вогню, коли його температура досягне 85 градусів.
Густий, з ніжною і шовковистою текстурою соус Голландський готовий, він добре тримає форму і підходить до багатьох страв, навіть замінює традиційний майонез в м’ясних салатах.
Смачного 😉
0 коментарів до “Соус Голландський”Додати →