Нам знадобиться:
- томатний сік – 400 мл
- цибуля – 1 шт.
- часник – 3 зуб.
- перець чилі – 1 шт.
- оливкова олія – 2 ст. л.
- чебрець, розмарин – дрібка
- лавровий лист – 2-3 шт.
- паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- апельсин – 1 шт.
- цукор – 50 г
- бальзамічний оцет – 3 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Цибулю і часник очистити і подрібнити разом з перцем чилі в блендері. Масу обсмажувати в каструльці на оливковій олії протягом 2 хвилин.
У цю суміш додати листочки чебрецю і розмарину. З апельсина зняти цедру і вичавити сік. Додати лаврові листки, мелену паприку і бальзамічний оцет. Посипати все цукром і смажити, поки суміш не почне карамелізуватись.
Додати томатний сік і уварювати на слабкому вогні 10-15 хв, поки рідина не випарується наполовину (соус набуде потрібної консистенції).
Витягнути лавровий лист і охолодити соус. Соус для барбекю чудово підходить до м’яса і картоплі-фрі.
Смачного 😉
0 коментарів до “Соус для барбекю”Додати →