соус для барбекю

Соус для барбекю

Нам знадобиться:

  • томатний сік – 400 мл
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 3 зуб.
  • перець чилі – 1 шт.
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • чебрець, розмарин – дрібка
  • лавровий лист – 2-3 шт.
  • паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • апельсин – 1 шт.
  • цукор – 50 г
  • бальзамічний оцет – 3 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Цибулю і часник очистити і подрібнити разом з перцем чилі в блендері. Масу обсмажувати в каструльці на оливковій олії протягом 2 хвилин.
У цю суміш додати листочки чебрецю і розмарину. З апельсина зняти цедру і вичавити сік. Додати лаврові листки, мелену паприку і бальзамічний оцет. Посипати все цукром і смажити, поки суміш не почне карамелізуватись.

Додати томатний сік і уварювати на слабкому вогні 10-15 хв, поки рідина не випарується наполовину (соус набуде потрібної консистенції).

Витягнути лавровий лист і охолодити соус.  Соус для барбекю чудово підходить до м’яса і картоплі-фрі.

рецепт соусу для барбекю

Смачного 😉

0 коментарів до “Соус для барбекюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *