У 2018 році головне християнське свято Пасха відзначається на 8-й день квітня. В цей радісний день усі віряни після святкової служби збираються за столом зі своїми сім’ями, родичами, друзями, сусідами.
Великодній стіл повинен підкреслювати велич цього свята. Пропонуємо Вам запастись оригінальними, смачними і перевіреними рецептами великодніх страв.
Посвячена у церкві паска – це головна страва святкового столу, що одночасно уособлює собою хліб і тіло Господнє. Для кожної господині приготування пасок схоже на таїнство. Замішувати тісто для пасхального хліба потрібно лише вручну, а готується воно з дуже здобного дріжджового тіста, завдяки чому паска довго не черствіє.
Не обходиться традиційний великодній стіл і без сирної паски — особливої страви з сиру, яку готують лише раз у році спеціально до свята Світлого Христового Воскресіння. Паска має форму усіченої піраміди, яка символізує Гроб Господній. Щоб приготувати паску, потрібна спеціальна форма.
Не обходиться святковий стіл без холодцю, який подається до столу з приправами: хріном і гірчицею. Для того, щоб ця страва була красивою і оригінальною, пропонуємо подати у формі яєць. Заливні яйця відрізняються вишуканим смаком, а приготувати їх зовсім нескладно.
Також пропонуємо приготувати салат, у складі якого традиційні пасхальні продукти: яйця та хрін. Салат «Пасхальний» смакує дуже по-особливому в цей день.
Закуска «Перепелині ніжки» – оригінальна закуска з тіста і фаршу у вигляді перепелиних ніжок обов’язково здивує Ваших гостей своїм смаком, але, перш за все, зацікавить своїм зовнішнім виглядом. «Ніжки» за смаком нагадують смажені пельмені.
Рулет «Святковий» з гуски – дуже смачна страва. Хрумка скоринка рулету нікого не залишить байдужим. Подавати можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. Спробувавши цей рулет, Ви готуватимете його знову і знову, на всі застілля.
Звісно, на столі повинні бути гарячі м’ясні страви. Качка з яблуками – дуже смачна, ситна і святкова страва для всієї сім’ї. М’ясо виходить дуже ніжним і соковитим, а яблука додають страві приємну кислинку і аромат.
Ще один варіант гарячої страви – це медальйони зі свинини в медово-гірчичному соусі. Готується ця страва дуже швидко, а смак Вас просто здивує!
Ну і, звісно, на українському пасхальному столі повинні бути пляцки. Ось декілька рецептів дуже смачних і цікавих пляцків:
Бажаємо Вам веселих свят і смачного Великоднього столу!
0 коментарів до “Що приготувати на Великдень 2018?”Додати →