Нам знадобиться:
- стегно куряче – 1 шт.
- рис – 1/2 склянки
- морква 1 шт.
- щавель- 1 великий пучок
- сухе біле вино – 1/2 склянки
- масло вершкове – 1 ст. л.
- вода – 2 л
- цукор – 1 ч. л.
- сіль, кріп, петрушка
- зелена цибуля, цибуля порей
Спосіб приготування:
Стегно куряче помити, зняти шкіру, обрізати зайвий жир, залити водою і варити до готовності.
Бульйон процідити, долити води, щоб було 2 літри, стегно порізати на шматочки, знову кинути в бульйон, довести до кипіння.
Рис промити і додати в бульйон, варити до готовності.
Моркву натерти на крупній тертці і додати до рису в кінці варіння.
Порізати цибулю, зелень.
Розтопити на сковороді вершкове масло. Обсмажити цибулю порей, додати щавель, петрушку, зелену цибулю і великий пучок щавлю без стеблинок. еВлити ½ склянки білого сухого вина, довести вміст сковорідки до кипіння, зняти з вогню.
Як тільки рис з морквою будуть готові, всипати вміст сковороди в каструлю, довести до кипіння. Додати неповну чайну ложку цукру і посолити.
Подавати супчик гарячим зі сметаною і відвареним курячим яйцем.
Смачного 😉
0 коментарів до “Суп з рисом і щавлем”Додати →