Нам знадобиться:
- свиняча рулька – 1 шт.
- гірчиця – 2 ст. л.
- чорний перець – 1 ст. л.
- суміш приправ для м’яса – 2 ст. л.
- часник – 4 зуб.
- мед – 2 ч. л.
- олія – 1 ст. л.
- соєвий соус – 2 ст. л.
Для маринаду:
- вода – 1 л.
- сіль – 2 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
- перець духмяний – 6 шт.
- перець горошком – 4 шт.
- гвоздика – 4 шт.
- лавровий лист – 2 шт.
- сухий часник – 1 ст. л.
Для глазурі:
- мед рідкий – 2 ст. л.
- оливкова олія – 2 ст. л.
- соєвий соус – 1 ст. л.
- паприка солодка – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Приготувати маринад. У воду насипати сіль, цукор, додати перець горошком, духмяний перець, гвоздику, лавровий лист, сухий часник і закип’ятити. Зняти з вогню, остудити.
Рульку вимити, укласти в каструлю з маринадом. Відправити в холодильник на добу.
На наступний день дістаємо рульку з маринаду, добре просушуємо, потім обережно видаляємо кісточку, виходить пласт м’яса.
У мисці змішати спеції (гірчиця, перець, і т.д.). Перемішати.
Натерти м’ясо, скрутити в рулет, обмотати ниткою, і знову в холодильник на ніч.
Викладаємо рулет на решітку, вниз в деко налити трохи води, затягнути повністю все фольгою, і запікати 1 годину при температурі 180 градусів.
Потім забрати фольгу, обмастити рульку глазур’ю і знову в духовку на 10 хвилин. Потім знову загорнути у фольгу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Запечена рулька”Додати →