Нам знадобиться:
- свинина – 900 г
- цибуля – 2 шт.
- чорний чай листковий – 2 ст.л.
- лимон – 2 дольки
- цукор – 1 ч.л.
- сіль, перець – за смаком
- олія – для смаження
- вода – 250 мл
- перець болгарський червоний – 1 шт.
- горох зелений – 200 г
- приправа “італійські трави” – за смаком
Спосіб приготування:
Для приготування цієї страви необхідно заварити крутим окропом 2 ст. л. листового чорного чаю. Порізати туди 2 дольки лимона і чайну ложку цукру. Дати настоятися 20 хвилин. Свинину промити і нарізати на середні кубики.
Заварений чай процідити через ситечко і замаринувати в ньому м’ясо.
Додати всі спеції, крім солі, і дати промаринуватися 20 хвилин.
Свинину дуже добре віджати. За короткий проміжок часу вона вбирає в себе досить велику кількість рідини.
Смажити м’ясо можна двома способами.
1. Помістити все м’ясо в гарячий сотейник і почекати, щоб виділилась велика кількість рідини. Прикрити кришкою і злити рідину в маринад. Потім додати олію і обсмажити м’ясо з усіх боків до легкого золотистого кольору.
2. Невеликими порціями обсмажити м’ясо на олії в сотейнику в кілька прийомів до легкого золотистого кольору. Такий спосіб з малою кількістю виділеного соку дозволяє м’ясу відразу просмажитися.
До м’яса додати цибулю, порізану півкільцями і трохи ще посмажити до легкого золотистого кольору цибулі. Залити м’ясо маринадом і тушкувати при закритій кришці до готовності м’яса. На це піде ще приблизно 40 хвилин.
До готового м’яса додати порізаний соломкою болгарський перець і зелений горошок. Посолити за смаком. Протушкувати ще 5 хвилин, цього буде достатньо для готовності овочів.
Ось таке гарне апетитне м’ясо повинно вийти. Воно дуже ніжне з присмаком лимона і терпким смаком чаю. Подавати на стіл в гарячому вигляді з будь-яким гарніром.
Смачного 😉
0 коментарів до “Тушкована свинина в чайному маринаді”Додати →