Нам знадобиться:
- гуска – 600 г. (скільки брати гусака – вирішує господиня: можна і всього порізати, а можна взяти тільки ніжки і верхні частини крилець)
- цибуля – 1-2 шт.
- морква – 2 шт.
- лавровий лист – 2 шт.
- перець чорний горошком – 6-8 шт.
- мелена суміш перців – за смаком
- сіль – за смаком
- олія або гусячий жир – 1 ст. ложка
- картопля – 1 кг
- базилік або інші приправи – за смаком
- зелень петрушки і кропу – 1 ст. л. порізаної
- бульйон – 1 л. (бульйон можна зварити з спинної частини гусака або курки. Можна, в крайньому випадку, додати води)
Спосіб приготування:
Гуску ріжемо на шматочки, солимо і перчимо сумішшю перців. Залишаємо на 30 хвилин.
Добре обсмажуємо гуску на олії або гусячому жирі.
Нарізаємо цибулю і моркву. На дно гусятниці кладемо лавровий лист і перець горошком. Потім цибулю з морквою.
Зверху викладаємо шматочки обсмаженої гуски. Заливаємо 1 склянкою підсоленого за смаком бульйону, накриваємо кришкою і ставимо в розігріту до 180-190 градусів духовку на 1 годину.
Ріжемо шматочками картоплю. Викладаємо зверху на гуску, заливаємо підсоленим бульйоном. Він повинен не доходити трохи до країв картоплі. Посипаємо картоплю сухим базиліком або іншими приправами і знову ставимо в духовку на 1 годину 20 хвилин. На останніх 20 хвилинах зменшуємо температуру до 170 градусів.
На блюдо викладаємо картоплю з овочами, посипаємо зеленню. Зверху кладемо шматочки тушеної гуски.
Смачного 😉
0 коментарів до “Тушена гуска з картоплею”Додати →