тушена гуска з картоплею

Тушена гуска з картоплею

Нам знадобиться:

  • гуска – 600 г. (скільки брати гусака – вирішує господиня: можна і всього порізати, а можна взяти тільки ніжки і верхні частини крилець)
  • цибуля – 1-2 шт.
  • морква – 2 шт.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • перець чорний горошком – 6-8 шт.
  • мелена суміш перців – за смаком
  • сіль – за смаком
  • олія або гусячий жир – 1 ст. ложка
  • картопля – 1 кг
  • базилік або інші приправи – за смаком
  • зелень петрушки і кропу – 1 ст. л. порізаної
  • бульйон – 1 л. (бульйон можна зварити з спинної частини гусака або курки. Можна, в крайньому випадку, додати води)

Спосіб приготування:

Гуску ріжемо на шматочки, солимо і перчимо сумішшю перців. Залишаємо на 30 хвилин.

Добре обсмажуємо гуску на олії або гусячому жирі.

Нарізаємо цибулю і моркву. На дно гусятниці кладемо лавровий лист і перець горошком. Потім цибулю з морквою.

Зверху викладаємо шматочки обсмаженої гуски. Заливаємо 1 склянкою підсоленого за смаком бульйону, накриваємо кришкою і ставимо в розігріту до 180-190 градусів духовку на 1 годину.

Ріжемо шматочками картоплю. Викладаємо зверху на гуску, заливаємо підсоленим бульйоном. Він повинен не доходити трохи до країв картоплі. Посипаємо картоплю сухим базиліком або іншими приправами і знову ставимо в духовку на 1 годину 20 хвилин. На останніх 20 хвилинах зменшуємо температуру до 170 градусів.

що приготувати з гуски - рецепти

На блюдо викладаємо картоплю з овочами, посипаємо зеленню. Зверху кладемо шматочки тушеної гуски.

тушена гуска

Смачного 😉

0 коментарів до “Тушена гуска з картоплеюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *