наполеон з малиною

Наполеон з малиною

Нам знадобиться:

Для коржів:

  • борошно – 450 г
  • вершкове масло – 250 г
  • яйця – 1 шт.
  • вода – 150 мл.
  • сік лимона – 1 ст. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.

Для крему:

  • молоко – 1 л.
  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 200 г
  • кукурудзяний крохмаль – 75 г
  • білий шоколад – 200 г
  • вершкове масло – 100 г
  • вершки (33%) – 250 мл.
  • малина – 300-400 г

Спосіб приготування:

Розпочнемо з приготування тіста. Дуже холодне масло, прямо з морозилки, дрібно нарізаємо або натираємо на крупній тертці. Змішуємо його з просіяним борошном. Руками перетираємо в крихту. Працюємо швидко, щоб масло не почало танути.

Окремо змішуємо яйце, крижану воду (вода повинна постояти в холодильнику), сік лимона і сіль. Рідку суміш переливаємо в суху і замішуємо тісто. Довго місити не треба, тільки, щоб всі компоненти добре з’єдналися.

Тепер треба визначитися, який в діаметрі торт Ви хочете. Можна зробити діаметр поменше, тоді коржів буде більше і, відповідно, торт буде вище. Для форми 24 см в діаметрі, розділяємо тісто на 14 частин.

Колобки тіста накрити плівкою і поставити в морозилку на 1 годину. Через годину переставити в холодильник. Беремо по 1 колобку з холодильника і розкачуємо на пергаменті. Розкачати потрібно дуже тонкий корж.

Тісто наколоти виделкою, прямо разом з пергаментом перенести на деко і випікати в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 5.

Поки один корж печеться, Ви, на іншому пергаменті качаєте наступний корж.  Корж під час випічки трішки скорочується на 1-1,5 см. Пекти потрібно до легкої золотистої скоринки. Обрізки теж розкачати і спекти.

Коржі готові. Тепер крем. Крем можна почати готувати поки тісто ще в морозилці. Тоді вже готові, остиглі коржі треба просто обмастити кремом і все. А можна готові коржі упакувати в пакетик, щоб туди не проникало повітря і залишити на наступний день.

Молоко доводимо до кипіння. Окремо в каструльці змішуємо яйця, цукор і кукурудзяний крохмаль, вінчиком перемішуємо..

Додаємо гаряче молоко, весь час помішуючи, ставимо на невеликий вогонь і варимо до загустіння весь час помішуючи.

Тепер в гарячий крем додаємо вершкове масло і порізаний білий шоколад.

Ретельно перемішуємо до повного їх розчинення. Можна скористатися блендером, щоб добитися повної його однорідності. Тепер крем треба повністю остудити.

Поки він охолоджується, треба збити вершки до піків. Акуратно, в кілька прийомів додаємо вершки в повністю охолоджений крем, мішаємо плавно, лопаткою, щоб не порушити легкість. Крем готовий, можна наносити на коржі.

На кожен корж наносимо крем досить таки густо, не шкодуючи і посипаємо малиною. десь 8-10 ягід на корж. Дуже багато не треба. Зверху на зібраний торт надягаємо кільце. Зручна річ, тортик не починає їздити, коржі залишаються рівними і крем нікуди не втече. Залишаємо торт на кілька годин при кімнатній температурі, так коржі краще просочуються кремом, а в холодильнику крем відразу схоплюється. Потім ставимо в холодильник на ніч.

Торту треба просочитися мінімум годин 12, краще добу.

рецепт наполеона в домашніх умовах

Діставши його з холодильника, краще дати йому постояти хвилин 15, крем злегка відтане і можна подавати до столу.

торт наполеон класичниий

Смачного 😉

0 коментарів до “Наполеон з малиноюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *