Нам знадобиться:
- булгур – 1 скл.
- яловичина – 300 г
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- часник – 3-4 зуб.
- помідори – 2 шт.
- вода – 1/2 л (приблизно)
Спосіб приготування:
Булгур мити не обов’язково, хоча це за вашим бажанням.
Яловичину порізати і обсмажити на олії і маслі. Спочатку воно дасть багато соку, нехай в ньому тушкується. Якщо яловичина залишилась жорсткою, то додайте води і тушкуйте до м’якості. Вода має випаруватись.
Після цього, додайте моркву, цибулю і часник. Перемішайте і трохи обсмажте, не сильно!
Додайте дрібно порізані помідори (бажано без шкірки).
Потушкуйте хвилин 10.
Додайте воду, сіль, перець, спецїі. Дайте покипіти 10 хвилин.
Після цього всипте булгур.
Розподіліть його по поверхні. Води має бути стільки, щоб вона трохи покривала булгур (за потреби долийте ще).
Зробіть малий вогонь, закрийте кришку і варіть, поки вода не не вбереться. Після цього виключіть і дайте постояти хвилин 10.
Після цього перемішайте і можете подавати до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Плов з булгуром”Додати →