рецепт перлової крупи з м'ясом

Перлова крупа з м’ясом

Нам знадобиться:

  • 400 г свинини
  • 240 г перлової крупи
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 2 стручки свіжого перцю чилі
  • 2 помідори
  • 3 зубчики часнику
  • 3 лаврових листки
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі
  • 1 ч. л. насіння коріандру
  • 25 мл олії
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

Готувати страву потрібно в каструлі з товстими стінками і товстим дном. Крупу краще перебрати. Замочити перловку в холодній воді на кілька хвилин, воду злити, промити під краном холодною водою. Налити в каструлю дві чашки води, висипати перлову крупу, поставити на вогонь і нагріти до кипіння.

Обсмажити в розігрітій олії крупно порізану цибулю.

Крупно нарізати моркву і додати до цибулі.

Коли овочі стануть м’якими, викласти у сковорідку нарізану кубиками свинину. Обсмажити м’ясо з овочами кілька хвилин, щоб свинина тільки трохи схопилася.

Викласти в каструлю з киплячою перловкою м’ясо з овочами.

Потім додати стручки свіжого перцю чилі, лавровий лист, подрібнений часник і помідори. Замість помідорів можна додати 2-3 столові ложки томатного пюре.

Посолити за смаком, додати хмелі-сунелі і грубо розтерте в ступі насіння коріандру. Замість цих спецій можна використати каррі для м’яса або мелену червону паприку.

Щільно закрити каструлю, зробити найменший вогонь і готувати 1 годину. Потім зняти кашу з плити, укутати рушником і залишити на 15-20 хвилин, щоб розпарилась.

Перлова крупа з м’ясом готова! Подавати до столу гарячою.

Перлова крупа з м'ясом

Смачного 😉

0 коментарів до “Перлова крупа з м’ясомДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *