Нам знадобиться:
- печиво – 300 г
- згущене молоко – 2/3 скл.
- вершкове масло – 100 г
- какао – 3 ст.л.
- коньяк – 1 ст.л.
- грецькі горіхи або марципани – для презентації
Спосіб приготування:
Підготувати інгредієнти. Печиво пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері до стану хлібних крихт.

У великій мисці змішати згущене молоко, масло і 1,5 столової ложки какао.

Перемішати до консистенції шоколадної пасти, додати коньяк.

Всипати в шоколадну масу печиво і ретельно перемішати.

Спочатку можна розмішувати ложкою, але в кінці обов’язково пом’яти тісто руками, щоб із загальної маси не виділялися світлі крупинки печива.

Розділити тісто на 8-10 частин, з кожної сформувати картоплинку.

Обваляти в какао. Щоб какао при обсипанні не тануло в руках, можна змішати його з невеликою кількістю просіяної цукрової пудри, а саму картоплю попередньо поставити на 10 хвилин в морозилку.

Для презентації можна зробити «очі» за допомогою шматочків волоських горіхів або – більш сучасний варіант – зліпити з марципану.

Смачного 😉

0 коментарів до “Тістечка “Картопля””Додати →