Шуги з маком і медом

Шуги з маком і медом

Нам знадобиться:

  • борошно – 500 г
  • вода – 1 скл.
  • мед – 1 скл.
  • мак – 1 скл.
  • олія – 3-4 ст. л.

Спосіб приготування:

Шуги – старовинна українська страва. Готують її в основному на Маковея 14 серпня. Але і в піст хочеться чогось солоденького і смачненького. Чому б не приготувати? Розпочнемо з приготування тіста. Замішуємо прісне тісто і робимо з нього 5 колобків, розкачуємо їх товщиною не менше 0,5 см по величині сковороди.

За допомогою тарілки обрізаємо краї коржиків. З обрізків робимо шостий колобок.

Підсмажуємо на олії з двох сторін до золотистої скоринки.

Готові коржики складаємо на тарілку.

Мак запарюємо окропом і розтираємо в макітрі макогоном. Потім додаємо 2-3 ст. ложки води і нагріваємо мак до кипіння. Додаємо мед і добре розмішуємо.

Змащуємо коржі маком з медом і складаємо один на одний, як торт. Верхній корж змащуємо тільки медом.

рецепти на маковея

Маком, що залишився, прикрашаємо верх нашого десерту. Шуги з маком і медом готові! Даємо постояти трохи, щоб коржі просочилися медом.

рецепт шуги

Шуги з маком і медом готові!

рецепт української страви з маком

Смачного 😉

0 коментарів до “Шуги з маком і медомДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *