Нам знадобиться:
Для тіста:
- 150 г борошна
- 35 г какао
- 10 г розпушувача
- 200 г цукрового піску
- 4 великих яйця
- 220 г вершкового масла
- 5 г меленої кориці
- гвоздика, бадьян, кардамон
Для крему:
- 50 г манної крупи
- 500 мл жирних вершків
- 1 лайм
- 130 г цукру
- 200 г вершкового масла
Крім того:
- готовий шоколадний ганаш
- 150 г білого зефіру
Спосіб приготування:
Дістаємо з холодильника продукти для приготування крему, вони повинні бути кімнатної температури. Наливаємо в каструлю вершки, додаємо цукор і цедру лайма. Поступово доводимо до кипіння, потім тонкою цівкою насипаємо манну крупу, перемішуємо, варимо 3-4 хвилини, знімаємо з вогню.
У манку, яка вже остигла вичавлюємо сік з лайма.
Додаємо розм’якшене вершкове масло, збиваємо блендером до отримання пишного крему.
Робимо тісто для торта. Всі продукти для нього, так само як і для крему, беремо кімнатної температури. Зірочку бадьяна, 2-3 гвоздики, 3 шт. кардамону розтираємо в ступі. Відокремлюємо жовтки від білків. У глибокій мисці розтираємо 150 г цукру і м’яке вершкове масло, потім, по одному, додаємо яєчні жовтки.
Змішуємо пшеничне борошно з розпушувачем, какао і меленою корицею, додаємо до рідких інгредієнтів, швидко і акуратно перемішуємо до отримання однорідної консистенції без грудок.
Збиваємо яєчні білки і 50 г цукру до стійких піків. Додаємо в тісто збиті білки і розтерті прянощі, замішуємо тісто.
Викладаємо тісто у форму і ставимо випікатися (форма 25 см.) протягом 25-30 хвилин, при температурі 180 градусів.
Готовий корж розрізаємо навпіл. Викладаємо крем, розподіляємо рівним шаром. Крем густий, тому можна робити шар товстим.
Накриваємо крем половиною коржа, обмащуємо краї кремом.
Обмащуємо торт шоколадним ганашем. Як приготувати шоколадний ганаш.
Зефір розрізаємо навпіл, прикрашаємо торт, зверху посипаємо порошком какао, ставимо на кілька годин в холодильник.
Смачного 😉
0 коментарів до “Шоколадний торт з зефіром”Додати →