п'яна груша рецепт

П’яна груша

Нам знадобиться:

  • груші – 3 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • апельсин – 1 шт.
  • цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 30 г
  • палички кориці – 2-3 шт.
  • гвоздика – 3-4 шт.
  • журавлина – 200 г
  • вино – 500 мл

Спосіб приготування:

В каструлі змішуємо: цукор, корицю, гвоздику, цедру лимона і апельсина. Туди ж вливаємо сік апельсина і вино. Якщо вина не дуже багато – можна розбавити водою, приблизно 2/1 (вино / вода).

В каструлю висипаємо журавлину, ретельно перемішуємо і ставимо на великий вогонь. При цьому, сироп не має кипіти.

Поки сироп нагрівається – готуємо груші. Відрізаємо низ груші так, щоб вона могла стояти на тарілці.

Саме важливе очистити грушу від кісточок – для цього підійде тонкий ніж. Вирізати потрібно якраз знизу груші.

Після цього – очищуємо груші від шкірки.

Коли сироп добре нагрівся – акуратно опускаємо в нього груші і зменшуємо вогонь до середнього. Варити груші потрібно 30-40 хвилин, в залежності від сорту. Якщо грушу легко проткнути ножем (вона м’яка) це означає що вона готова.

Готові п’яні груші можна викласти як цілими, так і нарізаними. Подавати з морозивом чи рікоттою.

п'яна груша

Смачного 😉

0 коментарів до “П’яна грушаДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *