Нам знадобиться:
- борошно – 4 скл.
- маргарин – 300 г
- яйця – 4 шт.
- сметана – 1 скл.
- сода – 1 ч. л.
- горіхи – 300 г
- цукор – 2 скл.
Спосіб приготування:
Соду змішуємо з борошном.
Маргарин натираємо на тертці в борошно.
За допомогою виделки розмішуємо маргарин з борошном, поки вони не перетворяться в дрібну крихту.
Додаємо в борошно з маргарином жовтки і сметану.
Замішуємо щільне тісто і ставимо його в холодильник на 30 хвилин.
Горіхи збиваємо в блендері. Білки збиваємо міксером, і поступово, невеликими порціями, додаємо в білки цукор.
Змішати з горіхами.
Тісто розділити на три рівні частини.
Кожну частину тонко розкачати.
Перекласти тісто на форму, розрівняти його і викласти половину начинки. Її рівномірно розподілити по тісту, зверху викласти другий шар тіста і залишок начинки. Накрити все третім шаром тіста.
Щоб отримати гарну рум’яну скоринку, змащуємо верхній шар тіста жовтком.
Розрізаємо пахлаву на порційні шматки.
Прикрашаємо горіхами і ставимо у духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо до скоринки протягом 25-30 хвилин.
Пахлава Вірменська готова!
Смачного 😉
0 коментарів до “Пахлава вірменська”Додати →