Пахлава вірменська

Пахлава вірменська

Нам знадобиться:

  • борошно – 4 скл.
  • маргарин – 300 г
  • яйця – 4 шт.
  • сметана – 1 скл.
  • сода – 1 ч. л.
  • горіхи – 300 г
  • цукор – 2 скл.

Спосіб приготування:

Соду змішуємо з борошном.

Маргарин натираємо на тертці в борошно.

За допомогою виделки розмішуємо маргарин з борошном, поки вони не перетворяться в дрібну крихту.

Додаємо в борошно з маргарином жовтки і сметану.

Замішуємо щільне тісто і ставимо його в холодильник на 30 хвилин.

Горіхи збиваємо в блендері. Білки збиваємо міксером, і поступово, невеликими порціями, додаємо в білки цукор.

Змішати з горіхами.

Тісто розділити на три рівні частини.

Кожну частину тонко розкачати.

Перекласти тісто на форму, розрівняти його і викласти половину начинки. Її рівномірно розподілити по тісту, зверху викласти другий шар тіста і залишок начинки. Накрити все третім шаром тіста.

Щоб отримати гарну рум’яну скоринку, змащуємо верхній шар тіста жовтком.

Розрізаємо пахлаву на порційні шматки.

Прикрашаємо горіхами і ставимо у духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо до скоринки протягом 25-30 хвилин.

Пахлава Вірменська готова!

рецепт пахлави вірменської

Смачного 😉

0 коментарів до “Пахлава вірменськаДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *