Морквяний торт

Морквяний торт

Нам знадобиться:

  • пшеничне борошно – 300 г
  • цукор – 300 г
  • яйця – 2 шт.
  • морква – 300 г
  • олія – 200 мл
  • горіхи – 50 г
  • розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • сода харчова – 1/2 ч.л.
  • кориця – 10 г
  • імбир – 10 г
  • сметана – 300 г
  • вершки (30%) – 300 мл
  • желатин – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Готуємо тісто. Збиваємо яйця з 200 г цукру на максимальній швидкості міксера протягом 3-4 хвилин. Потім знижуємо швидкість міксера до мінімальної і вводимо соняшникову олію.

Продовжуємо збивати на мінімальній швидкості і додаємо борошно.

Потім вводимо горіхи, соду, корицю та імбир.

Після цього додаємо моркву, заздалегідь натерту на дрібній тертці.

Готове тісто перекладаємо в роз’ємну форму діаметром 21-24 см.

Ставимо випікатися в духовку, заздалегідь розігріту до 180 градусів на 35-40 хвилин.

Готуємо крем. Желатин заливаємо теплою водою, перемішуємо і і залишаємо набухати на 10 хвилин.

Жирні вершки (не менше 30%) змішуємо з 100 г цукру і збиваємо на максимальній швидкості міксера до загустіння.

Потім додаємо сметану.

Желатин розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані, щоб зникли всі грудочки. Після цього додаємо в крем.

Дістаємо готовий корж, даємо йому повністю охолонути.
Потім розрізаємо корж на 2 частини.

Нижню частину залишаємо в формі і рівномірно розподіляємо частину крему по поверхні.

Накриваємо другою половиною коржа і розподіляємо крем по поверхні, розрівнюючи лопаткою. Прорізаємо бортики торта за допомогою ножа і знімаємо роз’ємну форму.

Готовий тортик починаємо декорувати. Ділимо поверхню на сектори за допомогою ножа.

Прикрашаємо тим же кремом з додаванням харчового барвника або морквяного соку, за допомогою кондитерського мішка.

Наш морквяний торт готовий. Можна подавати до столу!

покроковий рецепт морквяного торта

Смачного 😉

0 коментарів до “Морквяний тортДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *