Лимонний торт

Нам знадобиться:

  • молоко – 200 мл
  • вода – 200 мл
  • сир (творог) – 120 г
  • яйця – 5 шт.
  • абрикосовий сироп – 4 ст. л.
  • стручкова ваніль – 1 шт.
  • кукурудзяний крохмаль – 40 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • листовий желатин – 1 лист
  • лимон – 2 шт.

Спосіб приготування:

Відділити жовтки і змішати з розпушувачем, крохмалем, насінням ванілі. Білки збити з дрібкою солі до стійких піків.

Білки ввести в отриману суміш і акуратно перемішати, зверху вниз. Тісто випікати 15 хвилин при 180 °С, отримані коржі розрізати вздовж.

Замочити в молоці желатин, на повільному вогні прогріти з сиром і насінням ванілі яке залишилося, а потім збити до однорідної маси.

Зібрати торт: викласти перший корж, змастити його половиною суфле, потім другий корж і решту суфле. Покласти в морозильну камеру на півгодини.

Замочити желатин в 200 мл води, розчинити, помішуючи на повільному вогні. Додати в каструлю сік одного лимона, абрикосовий сироп, перемішати і остудити. Другий лимон нарізати кільцями.

Вийняти торт з морозилки, викласти часточки лимона, залити лимонною водою з желатином і поставити в холодильник застигати. Лимонний торт готовий!

лимонний торт

Смачного 😉

0 коментарів до “Лимонний тортДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *