Медовий пляцок з яблуками

Медовий пляцок з яблуками

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • маргарин – 250 г
  • рідкий мед – 300 г
  • пшеничне борошно – 1 кг
  • яйця – 4 шт.
  • сода – 2 ч. л.
  • цукрова пудра – 1 скл.

Для яблучної маси:

  • яблука – 2 кг
  • зелене желе – 2 шт.
  • вершкове масло – 2 ст. л.

Для крему:

  • вершки – 500 мл
  • цукрова пудра – 6 ст. л.
  • желатин – 4 ч. л.
  • гаряча вода – 1/4 скл.

Крім того:

  • варене згущене молоко
  • горіхи подрібнені – 150 г

Спосіб приготування:

Розпочнемо з приготування тіста. Маргарин порубати з борошном, змішаним з содою і цукром. Додайте мед і яйця. Замісити тісто. Розділити на 4 рівні частини. Випікати протягом 30 хвилин, при температурі 180 градусів.

Тепер приготуємо яблучну масу. Для цього, яблука слід очистити і натерти на крупній тертці. Протушкувати з маслом близько 5 хв. Всипати желе, ретельно перемішати і потримати на вогні певний час. Розділити масу на дві частини.

Готуємо крем. Желатин замочити у гарячій воді. Вершки збити з цукром, поступово додати охолоджений желатин, збиваючи на низькій швидкості.

Приступаємо до формування пляцка. Спершу кладемо медовий корж.

На нього розмащуємо 1/2 яблучної маси.

Притискаємо зверху коржем і змащуємо кремом.

Знову корж і друга половина яблучної маси.

Накриваємо останнім медовим коржем.

Змащуємо вареним згущеним молоком.

І посипаємо грецькими горіхами.

Медовий пляцок з яблуками готовий! Ставимо в холодильник на 1-2 дні.

рецепт медового пляцка з яблуками

Смачного 😉

0 коментарів до “Медовий пляцок з яблукамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *