Пиріг з індичкою

Нам знадобиться:

Розраховано на форму діаметром 22-24 см.

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 4-5 ст. л. крижаної води
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 350 г м’яса індички (або готового фаршу)
  • 1 невелика цибулина
  • 100 г сиру
  • 4 яйця
  • по щіпці сушеного орегано, базиліка і чебрецю
  • кілька гілочок петрушки
  • олія – для смаження
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Для приготування тіста в чашу блендера просіяти борошно і дрібку солі. Додати нарізане кубиками холодне вершкове масло і подрібнити в крихту. Додати 4-5 ст. ложок крижаної води (швидко охолодити воду можна, поклавши в неї кілька кубиків льоду). Тісто має вийти розсипчастим, але при цьому добре ліпитися. Загорнути тісто в харчову плівку і покласти в холодильник на 30-40 хв.

За цей час підготувати інгредієнти для начинки. М’ясо індички дрібно порубати ножем або подрібнити в блендері. Цибулю дрібно порізати. Розігріти олію, обсмажити цибулю кілька хвилин. Додати м’ясо індички.

Тушкувати на невеликому вогні до готовності 7-10 хвилин.

Духовку розігріти до 200 С. Розкачати тісто і помістити в форму. Випікати з вантажем (кульки для випічки або квасоля) 10 хвилин. Потім прибрати вантаж і випікати ще 7 хвилин без вантажу. Дістати основу з духовки. Температуру зменшити до 170 С.

Сир натерти на тертці. Яйця збити і перемішати з сиром, травами, сіллю і перцем. Рівномірно викласти індичку на основу. Залити сирно-яєчної сумішшю. Акуратно розкласти гілочки петрушки. Випікати ще 20-25 хвилин. Дати трохи охолонути і пробувати.

пиріг з індичкою

Смачного 😉

0 коментарів до “Пиріг з індичкоюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *