Нам знадобиться:
Для тіста:
- борошно – 400 г
- вода (тепла) – 250 мл
- дріжджі (свіжі) – 30 г
- цукор – 1 ч.л.
- сіль – 1 ч.л.
- яйця – 1 шт.
- кунжут – за смаком
Для начинки:
- сосиски – 6 шт. (довжина близько 20 см)
- ковбаса копчена – 3-4 шматочки
- цибуля – 1/4 шт.
- болгарський перець (зелений) – 1/4 шт.
- сир (твердий) – 150-170 г
- томатний соус – 2 ст.л.
- орегано – 2 щіпки
Спосіб приготування:
Борошно в мисці змішуємо з цукром і сіллю. Свіжі дріжджі подрібнюємо руками, додаємо в борошно і поступово вливаємо теплу воду, замішуючи руками. Замішуємо тісто 4-5 хвилин, поки тісто не відставатиме від рук. Накриваємо і залишаємо в теплі на 1 годину, потім ще замішуємо 2-3 хвилини і залишаємо на 15 хвилин. Готове тісто ділимо на 2 частини. Першу частину тіста розкачуємо товщиною 0,5 см і викладаємо в змащену форму. Другу частину тіста теж розкачуємо товщиною 0,5 см (по діаметру як першу частину).
Нарізаємо тісто на смужки шириною 4 см. Тонкі сосиски розрізаємо на 29-30 частин довжиною 4 см. (можна брати стандартні сосиски, але тоді більшу кількість), і поперек довжиною 6 см. Цибулю нарізаємо півкільцями, перець – соломкою, сир натираємо. Підготовлені частини сосисок обертаємо в шматки тіста і викладаємо на тісто по краях форми близько один до одного.
Формуємо бортик з сосисок в тісті.
Змащуємо тісто посередині томатним соусом і посипаємо 1 щіпкою орегано.
Викладаємо рівномірно натертий сир, тонкі скибочки ковбаси, підготовлені півкільця цибулі і перець. Посипаємо дрібкою ореганою Бортики з сосисок в тісті змащуємо збитим яйцем і посипаємо насінням кунжуту.
Випікаємо піцу при 220 градусах орієнтовно 15 хвилин, поки тісто з сосисками не зарум’яниться.
Смачного 😉
0 коментарів до “Піца з сосисками”Додати →