Нам знадобиться:
- борошно – 375 г
- холодне вершкове масло – 225 г
- холодна вода (по необхідності) – 1-2 ст. л.
- сушена журавлина – 75 г
- цукор – 150 г
- яєчний жовток – 1 шт.
- цедра 1 апельсина
- сіль – 1/8 ч. л.
Спосіб приготування:
Журавлину разом з 2 ст. л. цукру перебиваємо у блендері. Перекладаємо в іншу посудину і відставляємо в сторону.
Кладемо в блендер борошно, цукор і нарізане кубиками холодне вершкове масло і збиваємо.
Перекладаємо в миску, додаємо журавлину і апельсинову цедру.
Перемішуємо, додаємо жовток і замішуємо тісто. При необхідності додаємо воду, щоб шматочки тіста зібралися в одне ціле. Тісто буде кришитися – це нормально. Ділимо тісто на 2 частини, з кожної формуємо щільну ковбаску діаметром близько 4-5 см, загортаємо в харчову плівку.
Кладемо в морозильну камеру на 20 хвилин. Потім виймаємо, розгортаємо і нарізаємо на скибочки товщиною близько 0,5 см. Кладемо на застелену пергаментом форму. Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 12-13 хвилин, поки у печива не зарум’яняться краї знизу. Виймаємо, охолоджуємо і подаємо.
Смачного 😉
0 коментарів до “Печиво з журавлиною та апельсином”Додати →