Нам знадобиться:
Для тіста:
- борошно – 450 г
- сухі дріжджі – 5 г
- молоко – 100 мл
- кефір – 180 мл
- цукор – 80 г
- сіль – 1/2 ч. л.
- вершкове масло – 70 г
- яйця – 1 шт.
- ванільний цукор – 1 п.
Крім того:
- варене згущене молоко – для начинки
- 1 яйце – змастити булочки
- цукрова пудра – для посипки
Спосіб приготування:
В теплому молоці розчинити дріжджі, додати столову ложку борошна, чайну ложку цукру, розмішати і поставити в тепле місце на 15 хвилин. В миску, де буде замішуватися тісто, вбити яйце, додати цукор, ванільний цукор, сіль і розмішати. Влити дріжджову масу, теплий кефір і розмішати вінчиком. Поступово всипати просіяне борошно і замішувати тісто. В середині замісу влити тепле, розтоплене масло, продовжуючи вимішувати. Тісто має вийти м’яким і еластичним. Готове тісто поставити в тепле місце на годину-півтора, до збільшення в два рази. Після підйому тісто розділити на 12-13 шматочків, кожен повинен важити 75-80 г. Скачати кульки і накрити плівкою, щоб не обвітрювалися.

Булочки можна сформувати 2 способами:
Перший спосіб. Кожну кульку розкачати, товщиною близько 3-4 мм, овальної форми. З одного боку зробити надрізи, як на фото.

На краєчок покласти начинку – десь 1,5-2 ч. л. вареного згущеного молока.

Скрутити обережно в рулетик.

З’єднати кінці, сформувавши кружечок.

Другий спосіб. Також розкачати овал, але трішки коротший. Зробити короткі надрізи, не розрізаючи до кінця.

Покласти начинку і скрутити в рулетик. З’єднати кінці, один край ховаючи під низ.

Булочки перекласти на деко, застелене пергаментом і дати постояти 30-40 хвилин.

Після цього змастити збитим яйцем.

Випікати в духовці при температурі 190 градусів близько 25 хвилин.
Коли булочки вистигнуть, посипаємо їх цукровою пудрою.

Ось так булочки з вареним згущеним молоком виглядають в середині.

Смачного 😉

0 коментарів до “Булочки з вареним згущеним молоком”Додати →