Нам знадобиться:
- болгарський перець зелений – 4 шт.
- болгарський перець червоний – 4 шт.
- цибуля – 5 шт.
- помідори – 5 шт.
- часник – 4 зубчика.
- вино – 1 ст.
- спеції – за смаком
- олія
Спосіб приготування:
Цибулю почистити, нарізати кубиками. У каструлю налити досить багато олії, додати цибулю, посолити (важливо зробити це на початковому етапі смаження, щоб цибуля пустила сік і розм’якла, а не засмажилась). Поки цибуля тушиться у власному соку, у нас буде час, щоб не поспішаючи зайнятися перцями.
Червоні перці вимити й обсушити, розрізати кожен на дві половинки і звільнити від плодоніжки і насіння. Періодично від цього заняття треба відволікатися, щоб перемішати цибулю.
Коли цибуля розм’якне і набуде легкого золотистого відтінку, додати червоний перець, нарізаний великими шматочками. Перемішати, посолити і залишити тушитися на середньому вогні. У цей час якраз можна зайнятися зеленими перцями.
Зелені перці вимити, обсушити і звільнити від плодоніжки і насіння. У цього сорту їх легко витягти наступним чином: притримуючи однією рукою, проштовхнути ніжку всередину плода і витягнути її назовні. Після цього залишиться тільки розрізати перці навпіл і видалити залишки насіння, не забуваючи наглядати за овочами на плиті, помішуючи.
Зубчики часнику вимити, проколоти ножем в декількох місцях і додати в каструлю до овочів. Тушити все разом приблизно 10 хвилин, поки олія в каструлі не почне забарвлюватися в помаранчевий колір.
Додати спеції.
Додати вино, перемішати.
Коли алкоголь з вина випарується, додати зелені перці, нарізані великими шматками, злегка посолити, перемішати і залишити на вогні ще 10 хвилин. У цей час якраз можна вимити і нарізати помідори.
Додати помідори в каструлю, закрити кришкою і тушкувати до повного розм’якшення овочів (зазвичай близько 10-15 хвилин). Після цього зняти кришку і випарувати зайву рідину. Лечо готове, коли бульйон загусне і стане напівпрозорим, насичено-червоного кольору.
Смачного 😉
0 коментарів до “Лечо”Додати →