Нам знадобиться:
- вода – 3 л.
- смородина – 400 мл.
- цукор – 200 г
- м’ята – 1 ст. л.
- меліса – 1 ст. л.
- кориця – 1 паличка
- імбир – 1/2 ст. л.
Спосіб приготування:
Наливаємо в каструлю води, доводимо до кипіння. Після цього у каструлю кидаємо НЕ ягоди, а листя: сушену м’яту і мелісу.
Додаємо трохи меленого імбиру.
Кладемо паличку кориці. Знову доводимо до кипіння.
А ось тепер можна і ягоди покласти. Варимо протягом 5-7 хвилин на середньому вогні. Цього цілком достатньо, щоб смородина встигла віддати все потрібне і корисне компоту.
Додаємо цукор за смаком. Знову доводимо до кипіння і вимикаємо газ. Тепер потрібно дати компоту настоятися, щоб всі інгредієнти передали свій смак і аромат напою.
Виходить дуже смачний напій з запаморочливим ароматом ягід, нотками кориці, м’яти і меліси. Дуже смачно і корисно!
Смачного 😉
0 коментарів до “Компот зі смородини”Додати →