Нам знадобиться:
- гриби сморчки – 500 г
- цибуля (середня) – 3 шт.
- олія – 3-4 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
- сметана
Спосіб приготування:
Гриби обов’язково треба варити не менше 30 хвилин. Рекомендують навіть варити їх двічі. Перший раз варити хвилин 10, воду злити, гриби промити і залити свіжою водою. Після чого – варити 20 хвилин. У їжу йдуть тільки шапочки сморчків. Білі ніжки викидаються, вони жорсткі і несмачні.
Гриби довільно нарізаємо.
Дрібно ріжемо цибулю.
На розігрітій сковорідці з олією обсмажуємо цибулю до золотистості. Додаємо гриби і смажимо їх, помішуючи, до випаровування вологи (15-20 хвилин). Додаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо на маленькому вогні 15 хвилин, іноді помішуючи. Посолити і поперчити за смаком.
Сморчки (зморшки) у сметані готові!
Смачного 😉
0 коментарів до “Сморчки (зморшки) у сметані”Додати →