Нам знадобиться:
- пшениця – 200 г
- мак – 120 г
- родзинки – 150 г
- цукор – 50 г
- мед – 100 г
- чорнослив – 50 г
- курага – 100 г
- горіхи – 1 скл.
Спосіб приготування:
Пшеницю промити під холодною проточною водою.
Висипаємо її в каструлю, наливаємо 400 мл води і варимо приблизно 40 хвилин.
Ось така каша повинна вийти.
Із сухофруктів варимо узвар і проціджуємо через сито.
В узвар додаємо мед.
Родзинки перед додаванням в кутю потрібно добре промити і залити окропом на 15 хвилин.
Мак заливаємо водою, доводимо до кипіння і на середньому вогні періодично помішуючи, варимо 10-15 хвилин.
Проціджуємо мак через сито і промиваємо холодною водою.
Далі мак з цукром перебиваємо блендером.
Курагу, яку ми дістали з узвару, нарізаємо шматочками за розміром, приблизно, як родзинки.
Чорнослив з узвару при бажанні теж можна нарізати і додати в кутю. В мисочку з пшеницею додаємо мак, родзинки, курагу, горіхи і перемішуємо. Після цього заливаємо кутю узваром. Кількість узвару залежить від того, яку ви любите кутю. Чим менше узвару, тим кутя густіша, і навпаки.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пшенична кутя”Додати →