Нам знадобиться:
Для тіста:
- борошно – 2 скл.
- цукор – 2 скл.
- кефір – 2 скл.
- мед – 2 ст. л.
- яйця – 2 шт.
- розпушувач – 1 п.
Для крему:
- сметана домашня – 1 л.
- цукор – 1/2 скл.
- чорнослив, курага, родзинки – по одній жмені (давайте за смаком)
Спосіб приготування:
Змішуємо усе разом: борошно, цукор, кефір, яйця, мед і додаємо розпушувач. Збиваємо міксером.
Тісто ділимо на дві частини. Випікаємо в духовці два коржі.
Готові коржі остудити і розрізати вздовж на 2 частини (ось такі вони пористі вийшли).
Поки печуться коржі, прокручуємо через м’ясорубку чорнослив, курагу та родзинки (у нас тільки чорнослив). Перемішуємо.
Сметану збиваємо з цукром (сметани можна взяти трохи менше, ніж 1 л.)
ХОЛОДНІ! коржі перемащуємо кремом, посипаємо чорносливом.
І так всі коржі. Боки теж змастити кремом.
Прикрасити на свій смак і дати пляцку постояти в теплі, а потім покласти в холодильник, щоб він перейшов.
Смачного 😉
0 коментарів до “Медівник на кефірі”Додати →