Нам знадобиться:
- цукор – 400 г
- цедра лимона – 1 ст. л.
- цедра апельсина – 1 ст. л.
- желатин – 50 г
- сік лимона – 175 мл
- сік апельсина – 175 мл
Спосіб приготування:
Натерти цедру і вичавити сік з цитрусових.
У каструлі змішати 75 мл соку апельсина, 75 мл соку лимона і по одній ст. л. цедри.
Довести сік з цедрою до кипіння і варити на маленькому вогні близько 5 хв. Процідити.
У рідину додати желатин, розмішати. Після того як желатин розчиниться, додати 360 г цукру, ретельно перемішати. Додати сік цитрусових, що залишився і ще раз добре перемішати.
Після того, як рідина трохи охолоне, виливаємо її в прямокутний контейнер, покритий пергаментом (його краще трохи змастити олією без запаху). Прибираємо форму з мармеладом в холодильник на 10 годин.
Дістаємо застиглий мармелад з холодильника, нарізаємо на невеликі квадратики. Кожен квадратик занурити в цукор.
Відразу ж прибираємо готовий мармелад в холодильник.
Смачного 😉
0 коментарів до “Домашній мармелад з цитрусових”Додати →