Кавуновий тарт

Кавуновий тарт

Нам знадобиться:

  • борошно – 300 г
  • масло – 150 г
  • цукор – 120 г
  • курячий жовток – 3 шт.
  • десертне червоне вино – 2 ст. л.
  • розпушувач з ваніліном – 1/2 ч. л.
  • лимон – 1 шт.
  • кавун – 2 кг
  • кукурудзяний крохмаль – 70 г
  • коричневий цукор – 90 г
  • шоколад – 100 г

Розраховано на форму діаметром 28 см.

Спосіб приготування:

Просіяти борошно з розпушувачем на робочу поверхню, додати масло шматочками і перемішати борошно з маслом. Додати цукор, жовтки, вино, терту цедру лимона і замісити тісто. Помістити тісто на 30 хвилин у холодильник.

Через 30 хвилин розкачати тісто на пергаменті і перенести його в форму разом з пергаментом. Борт повинен бути не менше 2 см. Поколоти тісто виделкою, накрити листом пергаменту і всипати зверху трохи сухої квасолі або гороху. Випікати при 180° близько 30 хвилин. Вийняти і охолодити.

Розтопити шоколад на водяній бані і змастити ним поверхню пісочного тіста, використовуючи кісточку.

Поки шоколад застигає, приготувати крем. Пропустити м’якоть кавуна через сито, щоб вийшло 800 мл чистого соку. Всипати в сотейник з товстим дном крохмаль і влити трохи кавунового соку. Добре перемішати вінчиком, щоб не було грудочок. Продовжувати підливати кавуновий сік, постійно помішуючи. Всипати цукор і на невеликому вогні дати крему загуснути.

Вилити крем на тарт, дати йому охолонути, а потім поставити в холодильник на 2 години.

Кавуновий тарт готовий! Можна прикрасити за бажанням. Подавати холодним.

Рецепт кавунового тарту

Смачного 😉

 

0 коментарів до “Кавуновий тартДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *