Нам знадобиться:
- борошно – 300 г
- масло – 150 г
- цукор – 120 г
- курячий жовток – 3 шт.
- десертне червоне вино – 2 ст. л.
- розпушувач з ваніліном – 1/2 ч. л.
- лимон – 1 шт.
- кавун – 2 кг
- кукурудзяний крохмаль – 70 г
- коричневий цукор – 90 г
- шоколад – 100 г
Розраховано на форму діаметром 28 см.
Спосіб приготування:
Просіяти борошно з розпушувачем на робочу поверхню, додати масло шматочками і перемішати борошно з маслом. Додати цукор, жовтки, вино, терту цедру лимона і замісити тісто. Помістити тісто на 30 хвилин у холодильник.
Через 30 хвилин розкачати тісто на пергаменті і перенести його в форму разом з пергаментом. Борт повинен бути не менше 2 см. Поколоти тісто виделкою, накрити листом пергаменту і всипати зверху трохи сухої квасолі або гороху. Випікати при 180° близько 30 хвилин. Вийняти і охолодити.
Розтопити шоколад на водяній бані і змастити ним поверхню пісочного тіста, використовуючи кісточку.
Поки шоколад застигає, приготувати крем. Пропустити м’якоть кавуна через сито, щоб вийшло 800 мл чистого соку. Всипати в сотейник з товстим дном крохмаль і влити трохи кавунового соку. Добре перемішати вінчиком, щоб не було грудочок. Продовжувати підливати кавуновий сік, постійно помішуючи. Всипати цукор і на невеликому вогні дати крему загуснути.
Вилити крем на тарт, дати йому охолонути, а потім поставити в холодильник на 2 години.
Кавуновий тарт готовий! Можна прикрасити за бажанням. Подавати холодним.
Смачного 😉
0 коментарів до “Кавуновий тарт”Додати →