Нам знадобиться:
- ціла куряча грудка вагою приблизно 850 г – 1 шт.
- цибуля – 180 г
- рікота – 150 г
- брокколі – 150 г
- сухі білі гриби – 20 г
- трішки вершкового масла
- сіль, перець
Спосіб приготування:
Курячі грудки розділити на дві половинки, вирізавши кісточки. На кожній половинці з внутрішньої сторони з боку товстого кінця зрізати частину м’яса, щоб половинка вийшла рівномірної товщини. Половинки злегка відбити, надавши по можливості більш-менш форму кола, обрізавши зайві шматочки. Зрізане м’ясо збити в блендері разом з відвареною брокколі, а потім перемішати з рікоттою, посолити і поперчити. На дошці розкласти павучком від 4-х до 6-ти ниток кулінарного шпагату, на місце їх перетину покласти одну половинку грудки гладкою стороною вниз, посолити її і поперчити. На половинку грудки викласти гіркою приготовлений фарш. Зверху покласти другу половинку грудки гладкою стороною вгору.
Мокрими руками сформувати колобок, потім зав’язати вузликами нитки шпагату на вершині отриманого колобка. Нитки обрізати, але не коротко.
У відповідну для запікання форму викласти тонко порізану цибулю і попередньо замочені гриби. Зверху покласти колобок. Посолити і поперчити. Накрити фольгою і поставити в духовку, розігріту до 200 градусів на 40-45 хвилин.
Готовий курячий колобок вийняти з форми (для цього знадобиться залишений чубчик з ниток!), загорнути фольгу і тримати в теплі. До овочів додати черпак гарячої води, довести до кипіння і дати рідині трішки википіти, щоб вийшов соус.
Готовий соус можна збити блендером, але слід врахувати, що колір у нього вийде не дуже красивий, хоча на смак і відмінний.
Смачного 😉
0 коментарів до “Курячий колобок”Додати →