Нам знадобиться:
- цукор – 2,5 скл.
- борошно – 2,5 скл.
- сода – 1 ч. л.
- розпушувач – 1,5 ч. л.
- какао-порошок – 50 г
- ванільний цукор – 1 п.
- яйця – 6 шт.
- молоко – 1 скл.
- олія – 1/2 скл.
- сметана – 100 г
- вода – 1 скл.
Крім того (для декору):
- цукрова пудра – 50 г
- цукрові перлинки
- пергаментний папір
- скрепки
Спосіб приготування:
Готуємо тісто для маффінів. У великому посуді змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, какао, соду, розпушувач і ванілін.
На невеликій швидкості збиваємо рідкі інгредієнти: молоко, соняшникову олію, яйця і сметану.
Невеликими порціями додаємо суху суміш в рідку, буквально по дві столові ложки.
Вливаємо окріп. Повністю розмішуємо масу. Тісто готове.
З пергаментного паперу скручуємо невеликі конусоподібні пакетики, закріплюємо скрепкою і закручуємо дно.
Пакетики встановлюємо в стакани. Висоту склянки вибираємо довільно, але майте на увазі: чим вище стакан, тим вище вийде ялинка.
Наповнюємо пакетики тістом, залишаючи до верху форми 2-2,5 см. Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.
Приблизно 1/3 частину тіста виливаємо в роз’ємну форму великого діаметру і випікаємо протягом 20 хвилин. Дно форми обов’язково застилаємо пергаментом.
Дістаємо готові маффіни з духовки і даємо їм повністю охолонути, щоб не “поплив” крем при декоруванні.
З частини тіста, яке випікалося в окремій формі, робимо підставку для ялинок. Робимо його за допомогою чашки великого діаметру.
Вийшли такі заготовки:
Готуємо крем. Білки збиваємо міксером на максимальній швидкості до стійких піків.
Цукор з’єднуємо з водою в невеликій каструльці. Уварюємо на вогні до повного розчинення цукру, потім зменшуємо газ і продовжуємо уварювали поки за ложкою не буде тягнутись тонка ниточка карамелі. Дуже важливо не пропустити момент щоб цукор не став коричневим і не карамелізувався.
Гарячу карамель тонкою цівкою додаємо в білки і продовжуємо збивати на максимальній швидкості.
Після того як ввели цукор, ще хвилин 5-7 продовжуємо збивати, даючи крему трохи охолонути.
Трохи білого крему перекладаємо в кондитерський мішок. Крем що залишився фарбуємо в зелений колір за допомогою харчових барвників. Перекладаємо зелений крем в кондитерський мішок зі зручною для Вас насадкою.
Збираємо ялинки. Для того, щоб наші ялинки були стійкими, зріжемо опуклу частину маффінів.
Основу декоруємо білим або блакитним кремом, що імітує сніг.
Щоб ялинки були стійкими, садимо конус на дерев’яну шпажку і з’єднуємо деталі.
Після складання наші маффіни матимуть такий вигляд.
Кремом робимо голочки.
Декоруємо цукровими перлинами і посипаємо пудрою.
Маффіни “Ялиночки” готові!
Смачного 😉
0 коментарів до “Маффіни “Ялиночки””Додати →