Пиріжки зі щавелем

Пиріжки зі щавелем

Нам знадобиться:

  • готове листкове тісто – 300 г
  • яйця – 5 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • щавель – 1 пучок (100-150 г)
  • вершкове масло – 50 г
  • сіль, перець
  • паприка
  • борошно
  • цукор

Спосіб приготування:

Спочатку приготуємо начинку, вона повинна повністю охолонути до того, як потрапити в пиріжки. Отже, цибулю чистимо, ріжемо дрібно. У сковороді нагріваємо вершкове масло і додаємо туди нарізану цибулю. Смажимо на малому вогні, поки вона не стане м’якою.

Листя щавелю кладемо в миску, наливаємо холодну воду, залишаємо на кілька хвилин, щоб відмок пісок. Потім промиваємо зелень проточною водою.

Ріжемо щавель для пиріжків дрібно, додаємо до цибулі, готуємо буквально 2-3 хвилини. Щавель майже відразу стане бурим. Якщо готуєте зі шпинатом, то його також потрібно додати на цьому етапі приготування.

Відварюємо 4 курячих яйця, одне яйце залишаємо сирим, воно знадобиться при випічці. Варені яйця натираємо на крупній тертці, додаємо до щавелю і цибулі.

На цьому етапі приправляємо начинку – солимо і перчимо до смаку, насипаємо трохи меленої солодкої паприки і дрібку цукру, щоб збалансувати кислоту щавелю.

Робочу поверхню посипаємо борошном, на борошно кладемо лист розмороженого тіста, розкачуємо товщиною 2-3 міліметра.

Гострим ножем розрізаємо пласт тіста на чотири частини – вийдуть широкі довгі смуги.

Начинку ділимо на чотири частини, кладемо на край тіста з одного боку.

Яйце розбиваємо в миску, збиваємо виделкою. Змащуємо краї тіста яйцем, щоб воно легко склеювалося, загортаємо край на начинку. Виделкою притискаємо краї пиріжка по периметру.

Щедро змащуємо сформовані пиріжки сирим яйцем.

Гострим ножем робимо по 3 глибоких надрізи на пиріжках, прорізати потрібно до самої начинки, щоб при випічці пар виходив назовні.

Розрізи можна робити будь-які – хрестиками або спеціальним ножем, щоб вийшла ажурна решітка.

Нагріваємо духовку до температури 200 градусів. На деко кладемо лист пергаменту, на пергамент листкові пиріжки зі щавелем. Ставимо деко в розпечену духовку на середню полицю. Готуємо 20 хвилин.

Пиріжки зі щавелем та яйцем з листкового тіста виходять дуже смачними і хрусткими.

рецепт пиріжків зі щавелем

Смачного 😉

0 коментарів до “Пиріжки зі щавелемДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *