Нам знадобиться:
- шпинат – 50 г
- сметана – 50 г
- яйця – 4 шт.
- борошно – 120 г
- олія – 70 мл
- сир (творог) – 300 г
- мідії – 12 шт.
- цукор – 1 ч. л.
- розпушувач – 5 г
- сіль – 1/2 ч. л.
- часник – 3 зуб.
- майонез – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Мідії кидаємо в окріп і варимо їх 5 хвилин, вони повинні розкрити свою мушлю. Чистимо мідії.
Нарізаємо свіжий шпинат, можна використовувати й морожений. Розділяємо жовтки від білків, додаємо до шпинату разом зі сметаною.
Збиваємо блендером.
Білок збиваємо з олією, цукром і сіллю. Додаємо в білок борошно. Перемішуємо і додаємо до шпинатної суміші. Додаємо розпушувач.
Деко застилаємо пергаментом і виливаємо шпинатне тісто. Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Тим часом готуємо сирну начинку. За смаком додаємо до сиру сіль, часник, трохи майонезу.
Сир перетираємо, прикрашати будемо мідіями.
Готовий шпинатний корж виймаємо, даємо трохи охолонути. Після цього розрізаємо його навпіл.
На одну половину намащуємо начинку із сиру.
Потрібно розрівняти начинку і накрити її другим коржем. Гострим ножем розрізаємо на порційні квадратні шматки. На кожне тістечко капаємо трохи майонезу і викладаємо мідії.
Смачного 😉
0 коментарів до “Закусочні тістечка зі шпинату”Додати →