Нам знадобиться:
- свіжі огірки (дрібні) – 1-1,2 кг
- вода – 1 л
- сіль – 2 ст. л.
- перець чорний горошком – 10 шт.
- духмяний перець горошком – 5 шт.
- часник – 8-10 зуб.
- кріп – 1 пучок
- лист хрону – 3 шт.
- лист чорної смородини – 6 шт.
- лист вишні – 8-10 шт.
Спосіб приготування:
З огірків зрізати кінчики. Добре їх помити.
У киплячу воду додати сіль, через хвилину вимкнути.
У скляну, глиняну або емальовану посудину покласти частину зелені і листя, частину порізаного часнику і перцю.
Викласти шар огірків.
Знову шар зелені, листя і часнику. Залежно від об’єму посуду повторити необхідну кількість шарів.
Залити огірки гарячим розсолом. Накрити тарілкою і поставити вантаж.
Залишити на 12 годин при кімнатній температурі.
Готові огірочки прибрати в прохолодне місце, щоб зупинити процес бродіння.
Смачного 😉
0 коментарів до “Малосольні огірки”Додати →