Нам знадобиться:
Для супу:
- вода – 500 мл
- рибний бульйон – 700 мл
- свіжі помідори – 500 г
- шкірка 1 апельсина
- картопля – 1 шт.
- біла і червона риба – 500 г
- морепродукти (мідії, креветки) – 500 г
- оливкова олія – 2 ст. л.
- велика цибуля – 1 шт.
- фенхель – 2 головки
- часник – 4 зуб.
- петрушка – пучок
- лавровий лист – 1 шт.
- шафран – дрібка
- багет
- сіль, перець – за смаком
Для соусу “Руй”:
- часник – 3 зуб.
- майонез – 125 мл
- паприка – 2 ч. л.
- приправа чилі – 1 ч. л.
- сік 1/4 лимона
Спосіб приготування:
Очистити мідії. Поставити їх в каструлю, на середній вогонь. Готувати 6-7 хвилин, поки вони не розкриються. Дістати мідії з мушлі, залишити в мушлях кілька штук для прикраси. Сік що залишився від мідій додати до рибного бульйону. Креветки очистити. Рибу порізати невеликими кубиками.
Помідори і картоплю порізати кубиками середнього розміру. Часник і петрушку дрібно порубати. Цибулю порізати дрібними кубиками, фенхель – тонкими півкільцями.
Цибулю обсмажити на оливковій олії, на середньому вогні до прозорості. Додати фенхель, часник, петрушку, лавровий лист і тушкувати, періодично помішуючи протягом 5 хвилин.
Додати помідори і тушкувати, помішуючи, ще 10 хвилин. Потім влити воду і бульйон, додати апельсинову шкірку, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити на малому вогні 30 хвилин.
Тим часом приготувати соус «Руй»: вичавити часник. У майонез додати лимонний сік, паприку, чилі і часник, все добре розмішати. Соус накрити і поставити у холодильник.
У бульйон всипати картоплю і готувати на середньому вогні 10 хв. Додати рибу, креветки і шафран. Спробувати на сіль і перець, готувати ще 5 хвилин. Додати в суп готові мідії, накрити кришкою і дати постояти 3-5 хв.
Багет розрізати на шматочки середньої товщини і обсмажити на оливковій олії.
Розлити суп по тарілках. Підсмажені тости намастити соусом «Руй» і покласти в тарілку по 1-2 шт.
Смачного 😉
0 коментарів до “Буйабес”Додати →