Нам знадобиться:
- сухі білі гриби – 50 г
- часник – 1 зубчик
- цибуля – 1 шт
- олія – 2 ст. л.
- м’ясний бульйон – 2 л
- смалець – 100 г
- рис арборіо – 400 г
- біле вино – 1/2 склянки
- сир пармезан – 100 г
- петрушка
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Промийте гриби і замочіть їх в теплій воді на 30 хв.
Помийте петрушку і дрібно її наріжте.
Очистіть часник і наріжте його дуже дрібно.
Цибулю наріжте таким самим чином.
Коли гриби відмокнуть, злийте воду.
Помістіть їх на сковорідку з 1 ст. л. олії і залиште на 2 хвилини на середньому вогні. Приправте сіллю і чорним перцем.
Додайте подрібнений часник і нарізану петрушку до грибів і продовжуйте готувати приблизно 5 хвилин.
М’ясний бульйон в каструлі доведіть до кипіння.
В іншу каструлю покладіть 30 г смальцю і 1 ст. л. оливкової олії. Додайте цибулю і підсмажте до золотистого кольору.
Як тільки цибуля стане золотистою, додайте рис.
Рис часто помішуйте, слідкуйте щоб він не підгорів.
Влийте в каструлю з рисом біле вино і дайте йому випаруватись.
Після цього додайте трішки бульйону і перемішайте.
Додайте до рису гриби і знову все перемішайте.
Продовжуйте підливати бульйон, по мірі поглинання його рисом. Перемішуйте обережно, щоб рис не перетворився в кашу. Через 15 хвилин зніміть з вогню.
Додайте смалець який залишився і добре перемішайте ложкою.
В кінці приправте різото тертим рисом пармезан і подавайте страву гарячою.
Смачного 😉
0 коментарів до “Різото з білими грибами”Додати →