Нам знадобиться:
- листи лазаньї – 6 шт.
- яловичий фарш – 250 г
- свинний фарш – 250 г
- цибуля – 1 шт.
- сир пармезан – 50 г
- оливкова олія – 40 мл
- сушена петрушка – 2 ч. л.
- сушений базилік – 1 ч. л.
- помідори – 500 г
- вершкове масло – 10 г
- сіль, перець – за смаком
- соус “Бешамель”
Спосіб приготування:
Цибулю нарізану дрібними кубиками обсмажуємо на оливковій олії протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
Потім додаємо фарш і продовжуємо обсмажувати до готовності протягом 10-12 хв, так само помішуючи. Солимо, перчимо за смаком.
Після цього додаємо подрібнені помідори, очищені від шкірки і тушкуємо протягом 10 хвилин. Додаємо зелень.
На даному етапі приготування нам знадобиться соус “Бешамель”. Як його приготувати читайте тут.
Змащуємо форму вершковим маслом і викладаємо на дно 1-2 ложки соусу. Після цього викладаємо лист лазаньї і знову поливаємо соусом.
Далі викладаємо фарш і знову лист лазаньї з соусом. Чергуємо шари до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Ставимо лазанью в духовку на 20 хв, попередньо розігріту до 180 градусів.
Посипаємо тертим пармезаном і ставимо в духовку ще на 10 хвилин. Після цього даємо страві трохи постояти.
Розрізаємо на порційні шматки і подаємо до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Лазанья болоньєзе”Додати →