Нам знадобиться:
- морква – 3 шт.
- сир плавлений – 300 г
- яйця – 2 шт.
- вершки – 2 ч.л.
- вершкове масло – 30 г
- оливки – за смаком
- часник – за смаком
Спосіб приготування:
Моркву помити, почистити і натерти на дрібній тертці. Потушкувати моркву на вершковому маслі з сіллю і цукром (додавайте до смаку) до м’якості. Остудити.
Плавлений сир (вибирайте не дуже м’який) натерти на тертці. Додати дрібно нарізані зварені яйця і пропущений через прес часник (1-2 зубчики). Розім’яти все виделкою до однорідності. Додати 2 чайні ложки густих вершків (їх можна замінити густою сметаною або майонезом), перемішати до однорідності.
Вологими руками сформувати невеличкі кульки розміром з мандаринку, всередину яких вкласти оливку без кісточки. Кульки обваляти в смаженій моркві.
Готові “мандаринки” прибрати в холодильник мінімум на пів години. Перед подачею можна додати їм ще більш реалістичний вигляд – зробити “хвостики” з гвоздики, а “листочки” – з цілого сушеного лаврового листа.
Смачного 😉
0 коментарів до “Закуска “Сирні мандаринки””Додати →