Нам знадобиться:
- свиняча шия – 1,2 кг
- лавровий лист – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- корінь селери – невеликий шматочок
- часник – 8 зубчиків
- паприка мелена – 1 ст. л.
- перець гострий червоний мелений – 0,5 ч. л.
- цибулиння – 2 жмені
Спосіб приготування:
М’ясо зачистити, видалити некрасиві шматочки. Перев’язати шматок м’яса нитками, щоб тримало форму.
Викласти м’ясо в каструлю на промите цибулиння, залити водою і довести до кипіння. Зняти піну, зменшити вогонь, додати крупно порізаний корінь селери, 2 зубчики часнику, сіль і лавровий лист. Варити при мінімальному кипінні (щоб тільки інколи булькало) 2 години під кришкою. М’ясо залишити остигати в ароматному розсолі.
Часник, що залишився видавити через часникодавку, перемішати з паприкою і гострим перцем. М’ясо вийняти з розсолу і обсушити.
Натерти м’ясо з усіх боків сумішшю часнику з перцем.
Обернути фольгою і витримати в холодильнику не менше 8 годин.
Зняти нитки, нарізати м’ясо і подавати до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Свинина, томлена в цибулинні”Додати →