Нам знадобиться:
Для сирного тіста:
- жирний сир (творог) – 220 г
- яйце – 1 шт.
- борошно – 155 г
- сода – 1/2 ч. л.
- сіль, олія
Для м’ясної начинки:
- фарш – 350 г
- цибуля – 80 г
- спеції – за смаком
- кріп
- вода
Спосіб приготування:
Творог розминаємо в мисці разом з дрібкою солі і свіжим курячим яйцем. Якщо яйця дрібні, то краще взяти дві штуки.
Соду і борошно з’єднуємо в окремій мисці, перемішуємо, просіюємо на сир крізь дрібне сито.
Замішуємо туге тісто. Якщо в процесі воно сильно клеїться до долонь, то можна додати борошно. Готове тісто скачуємо в кулю, миску накриваємо вологим рушником. Поки тісто відпочиває, зробимо начинку з домашнього фаршу.
До охолодженого домашньому фаршу додаємо улюблені спеції. За смаком солимо, також можна додати дрібку гострого червоного перцю. Цибулю натираємо на крупній тертці або подрібнюємо в блендері. Додаємо терту цибулю в миску з фаршем. Нарізаємо дрібно невеликий пучок свіжого кропу, кладемо нарізаний кріп в миску, наливаємо 2-3 столові ложки холодної води.
Ретельно вимішуємо фарш. Краще місити руками, як тісто.
Обробну дошку посипаємо пшеничним борошном, кладемо на дошку тісто, розкачуємо качалкою в пласт товщиною трохи менше половини сантиметра.
По центру викладаємо фарш.
Широким ножем або шпателем розподіляємо фарш по поверхні тіста тонким рівним шаром, з одного краю залишаємо вільним 1 сантиметр. Товщина шару м’яса повинна бути приблизно такою ж, як товщина тіста.
Скручуємо рулет і скріплюємо краї. Руками акуратно стискаємо рулет, формуємо правильний циліндр, шов повинен залишитися знизу.
Рулет нарізаємо на шматочки товщиною приблизно 2 сантиметри. При нарізці ніж періодично змочувати холодною водою.
У широку сковорідку з товстим дном і антипригарним покриттям наливаємо 50-60 мл рафінованої олії. Коли олія добре нагріється, кладемо рулетики так, щоб між ними залишалося вільне місце.
Смажимо по 4-5 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.
Готові пиріжки-рулетики з фаршем спочатку викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пиріжки-рулетики з фаршем”Додати →