Нам знадобиться:
- яйця – 2 шт.
- кефір – 200 мл
- борошно – 250 г
- масло – 30 г
- сода – 1/2 ч. л.
- розпушувач – 1/2 ч. л.
- оливки без кісточки – 30 г
- сир – 60 г
- варена ковбаса – 300 г
- цибуля – 100 г
- цибуля-порей – 50 г
- печериці – 200 г
- приправи, сіль, олія – за смаком
Спосіб приготування:
На розігрітій сковорідці з олією обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і цибулю-порей, потім додаємо нарізані гриби. Обсмажуємо до готовності, солимо і даємо охолонути.
Охолодити гриби потрібно обов’язково – в тісто додають інгредієнти кімнатної температури.
Робимо тісто. Наливаємо в миску кефір, розбиваємо два курячих яйця.
Далі насипаємо просіяне з розпушувачем і содою борошно, додаємо дрібку солі. Замішуємо однорідне тісто без грудок.
Розтоплюємо в сотейнику вершкове масло, охолоджуємо, вливаємо в миску з тістом.
Варену ковбасу нарізаємо кубиками розміром трохи менше одного сантиметра. Кладемо її в тісто.
Зелені оливки без кісточок ріжемо тонкими кільцями, відправляємо в тісто слідом за ковбасою.
Потім кладемо в миску обсмажені з цибулею гриби і натертий сир.
Тепер приправляємо (орегано, мелена солодка паприка, перець) за смаком. Ретельно перемішуємо інгредієнти – тісто для оладок готове.
Смажимо оладки на добре розігрітій сковороді в олії до золотистого кольору, по кілька хвилин з кожного боку.
Перед подачею – посипаємо тертим сиром. Можна подати з кетчупом чи майонезом. Як кому подобається.
Смачного 😉
0 коментарів до “Оладки-піци на кефірі”Додати →