Нам знадобиться:
Для тіста:
- борошно – 200 г
- вершкове масло – 100 г
- щіпка солі
- крижана вода – 1-2 ст. л.
Для начинки:
- цибуля – 1 шт.
- підберезники – 300 г
- курячі сердечка – 300 г
- сметана – 200 г
- яйця – 3 шт.
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Готуємо тісто. Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль і нарізане кубиками холодне масло.
Перебиваємо до отримання жирної крихти.
Вливаємо воду і максимально швидко замішуємо тісто. Місити занадто довго не можна, інакше масло розтане і тісто вийде дерев’яним. Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин. Розкачуємо тісто між листами пергаменту. Укладаємо в форму. Формуємо бортик.
Наколюємо виделкою, кладемо фольгу і насипаємо вантаж – наприклад, квасолю.
Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 10 хвилин. Виймаємо, забираємо фольгу і вантаж, печемо ще 8-10 хвилин. Виймаємо. Для начинки гриби ріжемо кубиками, сердечка розрізаємо навпіл. Цибулю нарізаємо півкільцями. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст. л. олії. Обсмажуємо цибулю, помішуючи, протягом 3-4 хвилин.
Перекладаємо в миску. Збільшуємо вогонь і в декілька прийомів обсмажуємо гриби, по хвилині на кожен.
Перекладаємо в миску. Таким самим чином обсмажуємо сердечка.
Теж перекладаємо в миску. Для заливки з’єднуємо сметану і яйця, додаємо сіль і збиваємо виделкою до однорідного стану.
Кладемо начинку в основу і заливаємо заливкою. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо, поки начинка не схопиться. Готовий пиріг залишаємо на 20 хвилин при кімнатній температурі і потім подаємо теплим або повністю охолоджуємо.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пиріг з підберезниками і сердечками”Додати →