Пиріг з підберезниками і сердечками

Пиріг з підберезниками і сердечками

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • борошно – 200 г
  • вершкове масло – 100 г
  • щіпка солі
  • крижана вода – 1-2 ст. л.

Для начинки:

  • цибуля – 1 шт.
  • підберезники – 300 г
  • курячі сердечка – 300 г
  • сметана – 200 г
  • яйця – 3 шт.
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Готуємо тісто. Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль і нарізане кубиками холодне масло.

Перебиваємо до отримання жирної крихти.

Вливаємо воду і максимально швидко замішуємо тісто. Місити занадто довго не можна, інакше масло розтане і тісто вийде дерев’яним. Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин. Розкачуємо тісто між листами пергаменту. Укладаємо в форму. Формуємо бортик.

Наколюємо виделкою, кладемо фольгу і насипаємо вантаж – наприклад, квасолю.

Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 10 хвилин. Виймаємо, забираємо фольгу і вантаж, печемо ще 8-10 хвилин. Виймаємо. Для начинки гриби ріжемо кубиками, сердечка розрізаємо навпіл. Цибулю нарізаємо півкільцями. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст. л. олії. Обсмажуємо цибулю, помішуючи, протягом 3-4 хвилин.

Перекладаємо в миску. Збільшуємо вогонь і в декілька прийомів обсмажуємо гриби, по хвилині на кожен.

Перекладаємо в миску. Таким самим чином обсмажуємо сердечка.

Теж перекладаємо в миску. Для заливки з’єднуємо сметану і яйця, додаємо сіль і збиваємо виделкою до однорідного стану.

Кладемо начинку в основу і заливаємо заливкою. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо, поки начинка не схопиться. Готовий пиріг залишаємо на 20 хвилин при кімнатній температурі і потім подаємо теплим або повністю охолоджуємо.

Смачного 😉

0 коментарів до “Пиріг з підберезниками і сердечкамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *