Нам знадобиться:
- 350 г пшеничного борошна
- 150 г цільнозернового борошна
- 200 мл молока
- 65 мл теплої води
- 1 ст. л. олії
- 1 яйце
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 1 ст. л. сухих дріжджів
для змащування:
- 50 г розтопленого вершкового масла
- молоко
- кунжут
Спосіб приготування:
Дріжджі розвести в суміші молока і теплої води.
Додати цукор, олію і яйце.
Додати сіль, два види борошна і замісити гладке і еластичне тісто (близько 10 хвилин).
Покласти тісто в миску, накрити кухонним рушником і залишити підходити в теплому місці на 1 годину.
Помісити тісто, щоб вийшло повітря і розділити на 2 частини.
Кожну частину розкачати в прямокутник і змастити розтопленим вершковим маслом.
Скласти, як на фото. Прибрати в холодильник на 15 хвилин.
Знову розкачати в прямокутник і змастити маслом. Скрутити 2 рулети і защипнути краї.
Викласти на деко, застелене пергаментом.
Змастити молоком, посипати кунжутом і зробити косі надрізи.
Залишити на 30 хвилин.
Випікати в розігрітій до 180-200 градусів духовці 30-40 хвилин.
Смачного 😉
0 коментарів до “Французький багет з кунжутом”Додати →