Нам знадобиться:
- пропарений рис – 1 скл.
- яловича печінка (можна замінити телячою або курячою) – 500 г
- варені яйця – 4 шт.
- твердий сир – 200 г
- консервована кукурудза – 200 г
- борошно – для панірування
- олія – для смаження
- готовий домашній майонез
Спосіб приготування:
У приготуванні печінки є кілька секретів, які допоможуть зробити її м’якою і соковитою. Печінку завжди вибирайте свіжу, а не заморожену. Обдайте печінку окропом і відразу ж опустіть в холодну воду. Зніміть ножем зовнішню плівку та замочіть в молоці на 1 годину. Після цього наріжте печінку на шматки товщиною 1 см. Солити не потрібно. Обваляйте печінку в борошні.
Далі необхідно розігріти в сковороді олію, викласти шматочки печінки, обсмажити близько 30 секунд і перевернути. Потім ще раз обсмажити печінку приблизно по 1,5-2 хвилини з кожного боку. Важливо, щоб олія була добре розігріта. У цьому випадку на печінці відразу ж утворюється скоринка, яка і утримує весь сік всередині. Готується печінка на середньому вогні до тих пір, поки при проколюванні сік стане не червоним, а прозорим. Готову печінку слід викласти на паперовий рушник і промокнути серветкою, щоб увібрався зайвий жир.
Після того як печінка вистигне, потрібно натерти її на дрібній тертці.
Одночасно з приготуванням печінки відварити рис до готовності і промити в холодній воді.
З кукурудзи злити рідину.
Яйця розділити на білок і жовток, натерти окремо на дрібній тертці.
На дрібній тертці натерти сир.
Викласти салат шарами: яловича печінка, рис, кукурудза, сир, яєчний білок і жовток. Печінку, рис і сир злегка змастити майонезом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Рисовий салат з печінкою”Додати →